Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Hyundai" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "Tucson" apvidus automobili, kas Eiropas tirgū nomainīs līdzšinējo "ix35" modeli. Plašākai sabiedrībai jaunais automobilis pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Salīdzinājumā ar priekšgājēju "Hyundai Tucson" ir par 65 milimetriem garāks (4 475 mm), par 30 mm platāks (1 850 mm) un par 15 mm zemāks (1 645 mm). Riteņu garenbāze ir par 30 mm garāka un sasniedz 2 670 mm, bet bagāžas nodalījuma tilpums jaunajam modelim ir 512 litru (+78 l).

Jaunā "Hyundai Tucson" dizains ieturēts lielākā modeļa "Santa Fe" stilā. Tādējādi arī kompaktais apvidnieks ieguvis masīvo radiatora dekoratīvo režģi, priekšējo buferi ar tajā integrētajiem ne tikai miglas, bet arī dienas gaitas lukturiem.

Kardinālas izmaiņas salīdzinājumā ar jau pazīstamo "Hyundai ix35" piedzīvojis arī interjers. Kā norāda autoražotājs, mainīta ir ne tikai salona arhitektūra, bet arī izmantoti kvalitatīvāki apdares materiāli. Sēdekļi esot padarīti komfortablāki, bet galvas balsti – garāki.

Jaunā "Hyundai Tucson" aprīkojumā pieejama bezatslēgas piekļuves sistēma, bagāžnieka vāka elektriskā piedziņa, automātiskā stāvvietā novietošanas sistēma, navigācijas sistēma "TomTom", kā arī dažādas jaunas drošības sistēmas.

Kompaktais apvidus automobilis būs pieejams ar 1,6 litru benzīna motoru, kas atkarībā no versijas attīsta 135 vai 176 zirgspēku jaudu. Tāpat klientu izvēlei būs pieejams 1,7 litru dīzeļdzinējs ar 115 ZS, kā arī divu litru dīzeļa agregāts, kas atkarībā no versijas attīsta 136 vai 184 ZS jaudu.

Pārnesumkārbas – sešpakāpju manuālā vai tāda paša pārnesumu skaita automātiskā. Savukārt septiņpakāpju divsajūgu sekvenciālā transmisija būs pieejama modifikācijā tikai ar jaudīgāko benzīna motoru.

Jaunais "Hyundai Tucson" tiks ražots dienvidkorejiešu autoražotāja rūpnīcā Čehijā. Tirdzniecībā Eiropā jaunais apvidnieks nonāks nākamā gada otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!