Foto: Publicitātes foto

Itālijas automobiļu dizaina studija "Italdesign Giugiaro", kas šobrīd pieder vācu koncernam "Volkswagen" (VW), pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi konceptuālu spēkratu "GEA", kas demonstrē potenciālu "Audi" markas flagmani.

"Italdesign Giugiaro GEA" koncepta dizainu radījis "Audi" bijušais galvenais dizaineris Volfgangs Egers, kurš pēc aiziešanas no vācu autoražotāja 2013. gadā pievienojās itāliešu dizaineru studijai.

Nepilnus 5,4 metrus garais prototips ir gabarītos lielāks par "Audi A8" limuzīnu. Spēkrata konstrukcijā pielietots alumīnijs, magnijs un oglekļa šķiedra. Kā norāda "Italdesign Giugiaro" pārstāvji, tas ļāvis greznā automobiļa svaru ieturēt divu tonnu robežās.

Pēc izstrādātāju ieceres, pilnpiedziņas prototips aprīkots ar četriem elektromotoriem (pa diviem uz katras riteņu ass), kuru kopējā jauda sasniedz 744 zirgspēku. Prototipa maksimālais braukšanas ātrums ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Būtiskākā "Italdesign Giugiaro GEA" koncepta iezīme ir bezpilota sistēma. Braucot šādā režīmā, pasažieri var izvēlēties "Business" iestatījumu, kas interjeru pārvērš mobilā birojā – piemēram, priekšējā pasažiera sēdeklis ir pagriežams par 180 grādiem vai arī tā atzveltne, ja sēdeklī neviens nesēž, ir nolokāma un no tā izveidojams galds.

Vai tamlīdzīgu spēkratu VW koncerns ieviesīs arī ražošanā, pagaidām nav zināms.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!