Foto: Publicitātes foto

Kompānijas "Jaguar" galvenais dizaineris Aians Kallums prezentējis paša izstrādāto klasiskā sedana "Mark 2" modifikāciju, ko šis britu sportisko un luksusa automobiļu ražotājs oriģināli izgatavoja pagājušā gadsimta vidū. Jauno automobilis uzbūvēts sadarbībā ar kompāniju "Classic Motor Cars", kura specializējas britu veco auto restaurācijā un pārbūvē.

Modernizētā "Jaguar Mark 2" tika izstrādāts 18 mēnešu laikā. Sedanam ir jauna balstiekārta ar modernizētām atsperēm un adaptīvajiem amortizatoriem, kā arī spēcīgākas priekšējās brezmes.

Automobilis aprīkots ar uzlabotu 4,3 litru V8 motoru, tomēr tā jauda pagaidām netiek atklāta. Spēka agregāts sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Salīdzinājumā ar oriģinālo modeli jaunajam "Jaguar Mark 2" ir par 30 milimetriem pazemināts klīrenss, citādi buferi un radiatora dekoratīvais režģis, kā arī 17 collu riteņu diski un izplūdes sistēma ar divām izejām.

Interjers pāršūts ar sarkanu ādu, bet dekoratīvajā apdarē izmantoti koka paneļi. Centrālajā konsolē ir "Clarion" multimediju sistēma ar savāžamu skārienjutīgo ekrānu.

Oriģinālais "Jaguar Mark 2" tika ražots periodā no 1959. līdz 1967. gadam. Tolaik šis sedans bija samērā veiksmīgs arī autosportā. Ar 3,8 litru sešcilindru motoru šis auto spēja paātrināties līdz 100 km/h deviņās sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums pārsniedza 200 km/h.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!