Britu kompānija “Eagle”, kas pamatā nodarbojas ar klasisko “Jaguar” modeļu restaurāciju, izgatavojusi interesantu prototipu “Speedster” uz “Jaguar E-Type” modeļa bāzes, kam papildus oriģinālo agregātu restaurācijai arī veikti nelieli uzlabojumi mūsdienu stilā, saglabājot modeļa retro stilu.

Par pamatu šim prototipam izmantots 1966.gada ražojuma standarta “Jaguar E-Type” modelis, kam “Eagle” speciālisti izgatavojuši alumīnija virsbūvi, kā arī sportiskāku balstiekārtu, izplūdes sistēmu un spēcīgākas bremzes. Tāpat salonā uzstādīta augstas kvalitatātes audio sistēma ar klasisku izskatu.

4,7-litru sešcilindru dzinējs šajā “Jaguar E-Type Speedster” prototipā ir oriģinālais, tomēr tā jauda palielināta līdz 300 zirgspēkiem, kas ir par 50% vairāk nekā 60.gadu agregātam, bet maksimālais griezes moments – 460 Nm, kas pieejams jau no 1'700 apgr./min.

Retro stilā modernizētais “Jaguar E-Type Speedster” sver tikai 1'100 kilogramu, tāpēc no vietas līdz 100 km/h, kā apgalvo “Eagle”, paātrinās mazāk kā piecās sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums pārsniedz 280 km/h.

“Eagle” izgatavotais “Jaguar E-Type Speedster” ir tikai vienā eksemplārā, tas tika prezentēts “Salon Prive” autošovā Londonā. Komānija šo spēkratu izgatavojusi, lai demonstrētu, uz ko tā ir spējīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!