Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Jaguar" pašlaik notiekošajā Losandželosas autoizstādē prezentējusi savu pirmo elektromobili "I-Pace". Sērijveida ražošanā pirmais elektromobilis "Jaguar" vēsturē nonāks 2017. gadā un tas būtiski neatšķiršoties no šī prototipa.

"Jaguar I-Pace", kas pagaidām prezentēts konceptuālā statusā, izgatavots uz pilnīgi jaunas platformas. Tās pamatā ir litija jonu akumulatoru komplekts (90 kWh), kas iebūvēts alumīnija rāmī. Balstiekārta elektromobilim aizgūta no "F-Pace" apvidus automobiļa.

"Jaguar" elektromobiļa kustību nodrošina divi elektromotori, kuru kopējā jauda ir 400 zirgspēku, bet griezes moments – 700 ņūtonmetru. Rezultātā no vietas līdz 100 km/h britu elektromobilis paātrinās četrās sekundēs.

Bez atkārtotas akumulatoru uzlādes "Jaguar I-Pace" spējīgs nobraukt līdz 500 kilometru distanci. No ātrās uzlādes iekārtas akumulatori no nulles līdz 80% uzlādējami pusotrā stundā.

Ņemot vērā, ka spēka agregāts tam iebūvēts platformā, tas ļāvis "Jaguar I-Pace" aprīkot ar diviem bagāžniekiem – 550 litru aizmugurē un 28 litru priekšā. Tāpat automobilim ir viscaur digitālais mērinstrumentu panelis, multimediju sistēma ar 12 collu ekrānu, kā arī nelieli skārienjutīgie ekrāni uz stūresrata spieķiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!