Indiešu koncerns „Tata Motor”, kas pirms kāda laika iegādājās britu autoražotājus „Jaguar” un „Land Rover”, paziņojis, ka šo marku turpmākajiem modeļiem tērauda vietā izmantos alumīniju, minēts kompānijas ikgadējā pārskatā.

Pāreja no tērauda uz alumīniju sniedz vairākas priekšrocības, ieskaitot mazāku degvielas patēriņu un mazāk kaitīgo izmešu dzinēja izplūdē. Kā norāda „Tata Motors”, tad arī bijis viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc tika pieņemts šāds lēmums, it īpaši, kad lielākajos pasaules tirgos ekoloģiskie standarti kļūst arvien stingrāki.

„„Jaguar” un „Land Rover” plāno visus savus turpmākos modeļus konstruēt ar alumīnija virsbūvi, kas ne tikai samazinās spēkrata svaru, bet arī samazinās CO2 emisijas dzinēja izplūdē,” minēts „Tata” ikgadējā pārskatā.

Neskaitot iepriekšminēto raksturlielumu mazinājumu, pāreja uz alumīnija virsbūvēm palielinās arī to drošību. Turklāt alumīnija virsbūvēm konstrukcijā nepieciešams mazāk daļu un savienojuma vietu, uzlabojot drošību sadursmēs un kopējo automobiļa vadāmību.

Atgādināsim, ka „Jaguar XJ” modelis jau no 2003.gada izmanto alumīnija virsbūvi, savukārt „Land Rover Range Rover” apvidniekam tāda bija modeļa paaudzē no 1994. līdz 2002.gadam, tomēr nākamais „Range Rover” atgriezās pie tērauda virsbūves alumīnija tā brīža dārgo izmaksu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!