Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Bugatti" izgatavos sešas speciālas "Veyron Grand Sport Vitesse" modifikācijas. Katra no tām būs veltīta kādam cilvēkam, kuram bijusi svarīga loma "Bugatti" markas 104 gadu vēstures attīstībā. Autoražotājs plāno prezentēt jaunu speciālo versiju ik pēc diviem mēnešiem.
Pirmā speciālā modifikācija izgatavota par godu franču sacīkšu braucējam Žanam Pjēram Vimilam, kurš ar "Bugatti" divas reizes uzvarējis Lemānas 24 stundu sacensības – 1937. un 1939. gadā. Pirmo uzvaru šajās izturības sacīkstēs Vimils izcīnīja ar "57G Tank" modeli, bet otro – ar "57C Tank".

Speciālās versijas "Bugatti" ieturēts tādā pašā stilā kā 1937. gadā Lemānā uzvarējušais bolīds. Modernais superauto krāsots tādos pašos toņos, bet uz aizmugurējā antispārna uzzīmēta Lemānas trases shēma.

Tehniskā ziņā "Jean-Pierre Wimille Special Edition" versija salīdzinājumā ar standarta "Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse" palikusi bez izmaiņām. Superauto aprīkots ar astoņlitru W16 turbomotoru, kas attīsta 1200 zirgspēku jaudu un 1500 ņūtonmetru griezes momentu. Līdz 100 km/h rodsters paātrinās 2,6 sekundēs, līdz 200 km/h – 7,1 sekundē; bet līdz 300 km/h – 16 sekundēs. Aprīlī šis modelis kļuva par visātrāko sērijveida automobili ar vaļējo virsbūves tipu, paātrinoties līdz rekorda 408,8 km/h.

"Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille Special Edition" tiks izgatavots trīs vienību ierobežotā sērijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!