Foto: Publicitātes foto

Kopš 1982. gada "Volkswagen" GTD logo apzīmēja "Gran Turismo Diesel", kas piedāvāja sportiskas un vienlaikus ekonomiskas braukšanas iespējas. Šogad pirmo reizi GTD iniciāļi rotā kompakto universāli "Golf Variant", kas, tāpat kā "Golf GTD" hečbeks, martā būs apskatāms Ženēvas autoizstādē.

"VW Golf GTD Variant" aprīkots ar divlitru turbopūtes dīzeļmotoru, kas attīsta 184 zirgspēku jaudu un 380 ņūtonmetru griezes momentu. Tas no vietas līdz 100 km/h paātrinās 7,9 sekundēs, bet tā vidējais degvielas patēriņš, pēc ražotāja datiem, ir 4,4 litri dīzeļa uz 100 km.

GTD modifikācija no standarta "Golf" universāļa vizuāli atšķiras ar agresīvāka veidola buferiem, šūnveida radiatora dekoratīvo režģi, tonētiem aizmugurējiem lukturiem un hromētām sliekšņu dekoratīvajām uzlikām. Tāpat sportiskajam universālim ir melni jumta reliņi un divi izplūdes sistēmas hromētie uzgaļi.

Jau standartā automobilis aprīkots ar 17 collu riteņiem, biksenona lukturiem, par 15 mm pazeminātu balstiekārtu, kā arī progresīvas pretestības stūres sistēmu. Salonā tam ir melnā griestu apdare, sportiskai braukšanai piemērotāki sēdekļi, pārnesumkārbas vadības sviras uzgalis golfa bumbiņas izskatā un multifunkcionāls stūresrats ar alumīnija dekoratīvajiem paneļiem.

Par papaildus samaksu "VW Golf GTD Variant" spēkratam pieejami 18 collu riteņi, ādas vai alkantaras sēdekļi, sarkanas bremžu skavas u.c. elementi.

Vācijā "VW Golf GTD Variant" cena būs no 31 975 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!