Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Mazda" oficiāli atklājusi "Mazda2" modeļa versiju ar sedana virsbūvi. Plašākai sabiedrībai automobilis pirmo reizi tiks parādīts 28. novembrī Taizemē, kas ir galvenais noieta tirgus "Mazda2" sedanam – no 2010. gada tieši šī modifikācija bija vispārdotākais vieglais pasažieru automobilis šajā karalistē.

"Mazda2" sedana virsbūves gabarīti pagaidām netiek atklāti. Taizemē automobilis būs pieejams ar tikai ar "Skyactiv" saimes 1,5 litru dīzeļmotoru, kas attīsta 105 zirgspēku jaudu un 220 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs tiks sajūgts ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Vēlāk modelim, iespējams, piedāvās arī 1,3 vai 1,5 litru benzīna motoru.

Šī modeļa sedans tiks ražots Taizemē. Vai šī virsbūves tipa "Mazda2" tiks piegādāta arī citām pasaules valstīm, pagaidām nav zināms. Vietējā "Mazda" nodaļa veic pārrunas ar ārvalstu partneriem. Kā potenciālie "Mazda2" sedana noieta tirgi tiek izskatīta Eiropa un Austrālija.

Atgādinām, ka Eiropā jaunais "Mazda2" hečbeks tirdzniecībā nonāks 2015. gadā. Automobilim būs pieejams ne tikai 1,5 litru dīzeļmotors, bet arī trīs benzīna agregāti ar jaudu no 75 līdz 115 ZS.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!