Foto: Publicitātes foto
Kompānija SEAT oficiāli prezentējusi jaunās, jau piektās paaudzes "Ibiza" hečbeku. Plašākai sabiedrībai jaunais "SEAT Ibiza" tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē, bet tirdzniecībā Eiropā šis automobilis nonāks jūnijā.

Līdz ar paaudzes maiņu "SEAT Ibiza" kļuvusi par diviem milimetriem īsāka un par milimetru zemāka nekā priekštecis. Tikmēr automobiļa platums pieaudzis par 87 milimetriem, bet riteņu garenbāze (2564 mm) ir par 95 mm lielāka nekā līdz šim.

Piektās paaudzes "SEAT Ibiza" izgatavota uz "Volkswagen" (VW) koncerna modulārās platformas MQB jaunās versijas "A0". Jaunā "Ibiza" ir pirmais VW koncerna modelis, kas izgatavots uz šīs jaunās platformas.

Pateicoties jaunās modulārās platformas izmantošanai, jaunajai "Ibiza" pie aptuveni tādiem pašiem virsbūves gabarītiem ir panāks plašāks salons. Piemēram, aizmugurē sēdošajiem pasažieriem ir par 35 mm vairāk vietas kājām, bet jumts priekšējiem pasažieriem ir par 24 mm augstāks, bet aizmugurējiem – par 17 mm augstāks nekā iepriekšējā modelī. Bagāžas nodalījuma tilpums ir 355 litri – par 63 l vairāk nekā ceturtās paaudzes "Ibiza".

Jaunajam "SEAT Ibiza" tiks piedāvāti trīs turbopūtes dzinēji – divi benzīna un viens dīzeļa. Bāzes versijā tas iegūs trīscilindru agregātu, kas atkarībā no versijas attīsta 90 (darbojas ar dabasgāzi), 95 vai 115 zirgspēku. Tāpat būs pieejams 1,5 litru četrcilindru motors ar 150 ZS. Savukārt dīzeļdzinējs ir ar 1,6 litru darba tilpumu un atkarībā no versijas attīsta 80, 95 vai 115 ZS.

Versijā ar 95 ZS dzinēju automobilis tiks komplektēts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Jaudīgākās versijas iegūs sešpakāpju manuālo, bet par papildu samaksu būs pieejama septiņpakāpju DSG sekvenciālā transmisija ar diviem sajūgiem.

"SEAT Ibiza" papildu aprīkojumā ir salona diožu apgaismojums, "Beatsaudio" stereo sistēma ar septiņiem skaļruņiem un 300 vatu pastiprinātāju, diožu lukturi, adaptīvā kruīza kontrole, kā arī multimediju sistēma ar astoņu collu ekrānu, kā arī "Apple CarPlay", "Android Auto" un "Mirror Link" atbalstu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!