Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Audi" pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē prezentējusi jaunās paaudzes "A4" universāļa paaugstinātās pārgājības modifikāciju "Allroad". Tāpat kā priekštecis, arī jaunais modelis jau standartā būs pieejams ar pilnpiedziņas sistēmu "quattro" un melnas plastmasas aizsargiem pa virsbūves perimetru.

Jaunais "Audi A4 Allroad" no standarta universāļa vizuāli atšķiras ar hromētu radiatora dekoratīvo režģi, alumīnija uzlikām uz priekšējā un aizmugurējā bufera, kā arī alumīnija dekoratīvo uzliku uz sliekšņiem.

Tehniskā ziņā "Allroad" no standarta "A4" universāļa atšķiras ar balstiekārtu, kas paaugstināta par 23 milimetriem, bet, izvēloties lielāka diametra riteņus, klīrensu var palielināt pat par 34 mm. "Audi A4 Allroad" klīrensu autoražotājs tā arī neprecizē. Atgādinām, ka iepriekšējās paaudzes analoģiskajai modifikācijai tas bija 180 mm.

Universāļa bagāžas nodalījuma tilpums ir 505 litri, bet nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā tā tilpums sasniedz 1510 litru. Jau standartā "Allroad" modifikācijai bagāžnieka vāks būs aprīkots ar elektrisko piedziņu.

Tāpat kā standarta "Audi A4" sedans un universālis, arī "Allroad" modifikācija būs vieglāka par savu priekšteci, pateicoties modulārajai platformai un citiem vieglākiem materiāliem spēkrata konstrukcijā. Autoražotājs gan neprecizē, cik tieši vieglāks ir jaunais "Allroad" salīdzinājumā ar priekšteci, bet standarta "A4" modeļu gadījumā starpība ir aptuveni 100 kilogramu par labu jaunajam modelim.

"Allroad" pircēju izvēlei tiks piedāvāti tie paši motori, kas pieejami arī standarta "Audi A4" modifikācijām. Tas paredz četrcilindru benzīna un dīzeļa dzinējus ar 150 līdz 252 zirgspēku jaudu, kā arī sešcilindru agregātus no 218 līdz 272 ZS. Transmisijas – sešpakāpju manuālā, septiņpakāpju sekvenciālā "S tronic" un astoņpakāpju automātiskā "Tiptronic".

Kā jau citu "Allroad" modifikāciju gadījumā, arī "A4" šajā versijā papildus standarta režīmiem ("comfort", "auto", "dynamic", "efficiency" un "individual") iegūs arī "offroad" režīmu, kas izmaina transmisijas un dzinēja vadības algoritmu braukšanai apvidus apstākļos.

Tirdzniecībā jaunais "Audi A4 Allroad" nonāks vasarā. Tā cena Vācijā būs no 44,7 tūkstošiem eiro.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!