Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "R8" superauto, kas turpmāk vairs nebūs pieejams ar V8 motoru, bet gan tikai V10 agregātu vai "e-tron" versijā ar elektromotoru. Plašākai sabiedrībai jaunais "Audi R8" tiks parādīts drīzumā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Jaunais "Audi R8" izgatavots uz kopīgas platformas ar "Lamborghini Huracan" modeli. Salīdzinājumā ar priekšteci tas kļuvis platāks un zemāks, bet tā kopgarums un riteņu garenbāze palikusi bez izmaiņām. Rezultātā jaunajam "Audi R8" salons ir par 30 milimetriem platāks, bet bagāžas nodalījuma tilpums palielināts par četriem litriem (pavisam 104 litri).

Jaunais "Audi" superauto sver 1 545 kilogramu, bet tā izsvarojums pa riteņu asīm ir proporcijā 48 pret 52. Vairums platformas komponenšu izgatavotas no alumīnija, tāpat konstrukcijā pielietota arī oglekļa šķiedra. Tas ļāvis jauno spēkratu padarīt par 40 procentiem noturīgāku pret vērpi un lieci.

"Audi R8" joprojām būs pilnpiedziņas automobilis, kas līdz 100 procentiem vilkmes vajadzības gadījumā var novadīt uz vienu riteņu asi. Tāpat spēkratam ir elektroniskās vadības balstiekārta "Magnetic Rider".

Turpmāk "Audi R8" bāzes versijā iegūs 5,2 litru V10 atmsofērisko benzīna motoru, kas attīsta 540 zirgspēku jaudu. Šis pats spēka agregāts izmantots arī versijā "Plus", tomēr jau ar 610 ZS jaudu. Jaunajā superauto motors tiks sajūgts tikai un vienīgi ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu "S-tronic".

No vietas līdz 100 km/h jaunais "Audi R8 Plus" paātrinās 3,2 sekundēs, bet līdz 200 km/h – 9,9 sekundēs. Superauto maksimālais braukšanas ātrums sasniegs 330 km/h. Savukārt bāzes versijā ar 540 ZS līdz 100 km/h tas paātrināsies 3,5 sekundēs un maksimāli sasniegs 323 km/h.

Tāpat "Audi R8" būs pieejams elektriskajā versijā "e-tron", kas ar pilnu uzlādi spēs nobraukt līdz 450 kilometru distanci. Salīdzīnājumā ar iepriekšējās paaudzes "e-tron" prototipu jaunais ir divkārt jaudīgāks – tas attīsta 462 ZS un 920 Nm, ļaujot no vietas līdz 100 km/h paātrināties 3,9 sekundēs (par 0,3 s ātrāk nekā priekštecis). Maksimālo braukšanas ātrums atkarībā no klienta izvēles ierobežojams pie 210 vai 250 km/h.

Tirdzniecībā jaunais "Audi R8" nonāks vasarā. Tā cena Vācijā būs no 165 tūkstošiem eiro, bet "Plus" versijā – no 187 400 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!