Foto: Publicitātes foto

Kompānija "BMW" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes sportiskos apvidus automobiļus "X5 M" un "X6 M", kas būs aprīkoti ar 575 zirgspēku V8 biturbo motoru. Pasaules pirmizrādi šie auto piedzīvos novembrī notiekošajā Losandželosas autoizstādē, bet Eiropā tos varēs pirmo reizi aplūkot nākamā gada pavasarī notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Jaunais "BMW X5 M" un "X6 M" izmanto to pašu 4,4 litru V8 biturbo benzīna motoru, kas pazīstams jau no iepriekšējās paaudzes analoģiskajām modifikācijām. Tomēr jaunajos modeļos dzinējs padarīts par 20 ZS jaudīgāks, bet griezes moments palielināts par 70 ņūtonmetriem un tagad sasniedz 750 Nm.

Motors sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu "Steptronic", kas pārveidota speciāli šiem jaudīgajiem modeļiem un ir ar dublējošiem pārnesumu pārslēgšanas taustiņiem aiz stūresrata. Sportiskie apvidnieki no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,2 sekundēs, kas ir par pussekundi ātrāk nekā priekštečiem. Maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

"BMW X5 M" un "X6 M" no standarta modeļa vēl atšķiras ar par 10 mm pazeminātu balstiekārtu, sešcilindru bremžu skavām priekšā, kā arī trīs režīmos regulējamu šasiju – "Comfort", "Sport" un "Sport+".

Vizuāli apvidnieku sportiskās modifikācijas atšķiras ar agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplektu, citādu radiatora dekoratīvo režģi un 20 collu riteņu diskiem (par papildus samaksu – 21 collas) ar "Michelin Pilot Super Sport" riepām.

Savukārt projekcijas ekrāns "M" apvidniekiem atšķiras ar to, ka uz vējstikla projicē arī tahometra rādījumu, izvēlēto transmisijas pārnesumu un pārslēgšanās indikatoru.

Tirdzniecībā Eiropā jaunais "BMW X5 M" un "X6 M" nonāks 2015. gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!