Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Chevrolet" prezentējusi "visjaudīgāko, sacīkšu trasēs visspējīgāko un tehnoloģiski visattīstītāko" jaunās paaudzes "Corvette" modeļa visekstrēmāko versiju koplietošanas ceļiem "ZR1". Jaunais "Chevrolet Corvette ZR1" tika prezentēts Dubaijas autoizstādē.

Jaunais "Chevrolet Corvette ZR1" ir aprīkots ar 6,2 litru V8 kompresormotoru. Dzinēja jauda attīsta 765 zirgspēkus un 969 ņūtonmetru griezes momentu. Spēka agregāts tiek sajūgts ar septiņpakāpju manuālo vai astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

"ZR1" modifikācijas dinamiskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti, tomēr zināms, ka tās maksimālais braukšanas ātrums sasniegs 338 km/h. Atgādinām, ka iepriekšējās paaudzes "ZR1" ar 620 ZS dzinēju līdz 100 km/h paātrinājās nepilnās četrās sekundēs un maksimāli sasniedza 322 km/h.

Neskaitot jaudīgo dzinēju, "ZR1" modifikācijā "Chevrolet" pamatīgi piestrādājis pie spēkrata aerodinamikas – automobilim ir oglekļa šķiedras motora pārsegs un uzlikas priekšējam buferim, kas palielina piespiedējspēku uz priekšējās riteņu ass. Savukārt aizmugurē uzstādīts dinamiskais antispārns, kas, braucot lielā ātrumā, nodrošina piespiedējspēku uz aizmugurējās riteņu ass līdz pat 430 kilogramu ekvivalentā.

Vēl šai modifikācijai būs pieejama dizaina pakotne "Sebring Orange Design Package", kurā ietilpst oranžas krāsas bremžu skavas un citi elementi šajā krāsā. Šīs versijas interjerā oranžas būs drošības jostas un diegi, ar kuriem izšūts salons.

Tirdzniecībā jaunais "Chevrolet Corvette ZR1" nonāks 2018. gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!