Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Chevrolet" pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē prezentējusi jaunās paaudzes hibrīda sedanu "Volt". Tagad automobilis tikai ar akumulatoru rezervi spēs nobraukt 80 kilometru distanci – par 20 km vairāk nekā līdzšinējā modeļa gadījumā.

Otrās paaudzes "Chevrolet Volt" spēka agregāts apvieno divus elektromotorus (tie ir par 45 kilogramiem vieglāki nekā priekštecim), litija jonu akumulatoru komplektu un 101 zirgspēka jaudīgu 1,5 litru benzīna dzinēju, kas paredzēts tikai akumulatoru lādēšanai. Atgādinām, ka iepriekšējam modelim bija 1,4 litru iekšdedzes dzinējs ar 84 ZS.

"Chevrolet Volt" jaunais akumulatoru komplekts ir par deviņiem kilogramiem vieglāks nekā priekštecim. To izdevies panākt, samazinot šūnu skaitu akumulatoros no 288 līdz 192. Tomēr akumulatoru komplekta jauda palielināta no iepriekšējā modeļa 17,1 kWh līdz 18,4 kWh jaunajā modelī. Akumulatoru "Chevrolet" izstrādājis sadarbībā ar kompāniju "LG Chem".

Vēl amerikāņu autoražotājs izmainījis spēka agregāta elektronisko vadības programmu, pateicoties kam abi "Volt" elektromotori darbojas praktiski visos braukšanas režīmos. Iepriekšējam modelim pie zemas slodzes darbijās tikai viens elektromotors. Jaunais modelis līdz 48 km/h paātrinās 2,6 sekundēs, bet līdz 96 km/h – 8,4 sekundēs.

Ar pilnu degvielas tvertni (33,7 litri) un pilnībā uzlādētiem akumulatoriem jaunais "Chevrolet Volt" spēj nobraukt līdz 676 km distanci. Akumulatoru uzlādei no 240V elektroligzdas nepieciešamas aptuveni četrarpus stundas.

Gaidāms, ka, līdzīgi kā iepriekšējā "Chevrolet Volt" gadījumā, arī uz jaunā modeļa bāzes taps Eiropas tirgum paredzētais jaunais "Opel Ampera".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!