Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu kompānija "Fisker" publicējusi pirmo oficiālo informāciju par savu "Atlantic" hibrīdu, kas prezentēts pašlaik notiekošajā Ņujorkas autoizstādē. Izrādās, ka tas pagaidām ir tikai dizaina makets, nevis sērijveida modelis, kā medijos iepriekš tika uzskatīts.

Tā kā tas ir tikai dizaina koncepts, tam nav konkrētas hibrīda sistēmas. "Fisker" vien norāda, ka "Atlantic", pēc saviem gabarītiem, ir līdzīgs "Audi A5 Sportback" modelim, bet tā hibrīda spēka agregāta komponējumā tiks izmantots "BMW" divlitru četrcilindru benzīna dzinējs.

Sērijveida versijā "Fisker Atlantic" būs pieejams kā ar aizmugurējo, tā ar visu riteņu piedziņu. Autovadītājs varēs izvēlēties, vai braukt tikai elektriskajā vai hibrīda režīmā, kur iekšdedzes dzinējs lādē litija jonu akumulatorus, kurus varēs uzlādēt arī no tradicionālās elektrorozetes.

Jaunā modeļa montāža tiks organizēta kādā no "General Motors" bijušajām rūpnīcām ASV. Pagaidām "Fisker" pietrūkstot finansējuma šīs rūpnīcas pielāgošanai savām vajadzībām, tāpēc jaunā modeļa ieviešana sērijveida ražošanā ir atlikta, tomēr kompānija atzīmē, ka tai izdevies piesaistīt privātas investīcijas 400 miljonu ASV dolāru apmērā.

"Fisker Atlantic" būs vislētākais šīs markas hibrīds. Gaidāms, ka tā cena ASV būs aptuveni 50 tūkstoši dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!