Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Peugeot" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi jaunās paaudzes "508" modeli. Atšķirībā no priekšteča - sedana "Peugeot 508" tagad pārtapis piecdurvju hečbekā.

Jaunais "Peugeot 508" izgatavots uz modulārās platformas EMP2, kas ļāvusi automobiļa svaru samazināt par 70 kilogramiem salīdzinājumā ar priekšteci. Automobilis ir īsāks (4750 mm) un zemāks (1400 mm) par iepriekšējo modeli, tomēr ir kļuvis platāks par 12 milimetriem (1828 mm).

Sākotnēji klientu izvēlei tiks piedāvāts 1,6 litru benzīna turbomotors, kas atkarībā no versijas attīsta 180 vai 225 zirgspēkus, kā arī 1,5 un divu litru dīzeļdzinēji ar 130, 160 vai 180 ZS jaudu. Turklāt nākamā gada pavasarī automobilim pievienosies arī hibrīda modifikācija.

Viena no jaunā "Peugeot 508" vizuālajām īpatnībām ir durvju logi bez rāmja un modeļa indeksa emblēma uz motora pārsega (līdzīgi kā klasiskajiem "Peugeot 504" un "504 Coupe"). Salons veidots atbilstoši "i-Cockpit" koncepcijai, kurā ir diametrā samērā mazs stūresrats un lieli ekrāni: 10 collu – multimediju sistēmai; un 12,3 collu – mērinstrumentu paneļa vietā.

Jaunais "Peugeot 508" ir pirmais šī segmenta modelis, kuram pieejama nakts redzamības sistēma. Tāpat automobilim pieejama adaptīvā balstiekārta un astoņpakāpju automātiskā pārnesumkārba. Vēl papildu aprīkojuma sarakstā ir panorāmas stikla jumts, "Focal" audio sistēma, dekoratīvā apdare no koka un dažādas elektroniskās komforta un drošības sistēmas.

Francijā ražotais "Peugeot 508" tirdzniecībā Eiropā nonāks septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!