Kā vērtēt periodiskajos izdevumos reklamētos un nopērkamos stimulantus, piemēram, spāņu mušiņas? Seksologs un pārmaiņu treneris Artūrs Šulcs norāda, ka dzimumtieksmes stimulanti nav universāli brīnumlīdzekļi – seksualitātes stimulēšanā daudz svarīgāks ir veselīgs dzīvesveids.

Godīgi sakot, mana attieksme ir skeptiska pret tādām mākslīgām lietām, kas tiek piedāvātas un reklamētas. Vērtēju to kā mēģinājumu psiholoģiskas problēmas risināt ar lielo, zaļo tableti. Tas nozīmē iegūt brīnumlīdzekli visām situācijām. Piemēram, došos uz tikšanos negludinātā uzvalkā un nemazgāts, bet sieviete nevarēs atteikt, jo būšu iebēris kaut ko viņas glāzē. Tā ir vēlme iegūt varu pār otru.

Mīti tiek radīti un uzturēti. Tieši par spāņu mušiņu stāsta vēl no vecmāmiņu laikiem. Ja cilvēks mēģina lietot stimulējošos līdzekļus savai baudai, tad jāuzsver, ka nekas nav uzbudinošāks kā konkrēto cilvēku simpātijas un abpusēji labas attiecības. Cilvēciskas izpausmes un sevis mīlēšanu neaizstās pārtikas piedevas. Ja cilvēks sevi mīl, viņš izstaro prieku un dabiskos laimes feromonus, kaisles aromātu - pārējie tad nāk to apliecināt, tiecas pēc šī cilvēka.

Ja radusies vēlme dzīvot ilūzijās, tad tas vispirms sit pa kabatu, jo šīs lietas maksā bargu naudu. Arī farmācijas kompānijas mēģina pelnīt, piedāvājot stimulantus. Negaidiet brīnumus, ja cilvēks par savu veselību nav domājis, visu mūžu pīpējis, dzēris, bijis nevērīgs pret fiziskajām aktivitātēm. Viens piliens uz dzimumlocekļa mūža otrajā pusē nelīdzēs. Ko ieteikt? Fiziskā slodze, bet ne pārslodze ķermenim - tie paši desmit tūkstoši soļu ik dienas veicinās asiņu pieplūdi dzimumorgāniem un būs patiess ieguldījums veselības stiprināšanā. Mazināsies stress, tas nebremzēs seksualitāti.

Pozitīvi iespaido arī aktīva nostāja dzīvē: tu esi, dari, piedalies, priecājies. Domā seksuāli un kļūsi seksuāls! Piedalies sociālos kontaktos, atturies no alkohola un nikotīna! Ilgstoša pīpēšana ietekmē asinsvadu tonusu, bremzē neironu signālu pārvadi.

Seksualitāti var koriģēt ar augu un dzīvnieku valsts produktiem. No senatnes pazīstami ikdienā lietojamie sīpoli un ķiploki, ko austrumu tautas deva pūrā līgavai. Stimulē arī pārtika ar augstu olbaltumvielu saturu. Varu minēt arī bebru dziedzeru izvilkumu, dažādas tējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!