Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Peugeot" prezentējusi jaunās paaudzes "3008" modeli, kas pirmais šīs markas ietvaros ieguvis jauno interjera dizainu "i-Cockpit". Apvidus automobilis izgatavots uz modulārās platformas EMP2, kas izmantota arī "Peugeot 308", "Citroen C4 Picasso" un "Peugeot 408" pamatā.

Salīdzinājumā ar priekšteci "Peugeot 3008" kopgarums ir pieaudzis par astoņiem centimetriem, bet svars tajā pašā laikā, pateicoties modulārās platformas pielietojumam, ir samazināts par 100 kilogramiem. Pircējiem tiks piedāvāts 1,2 un 1,6 litru turbopūtes benzīna dzinējs ar attiecīgi 130 un 165 zirgspēku jaudu, kā arī 1,6 un divu litru dīzeļmotors. Pirmais no tiem atkarībā no versijas attīstīs 100 vai 120 ZS, bet otrais – 150 vai 180 ZS. Transmisijas – sešpakāpju manuālā vai automātiskā.

Franču apvidus automobilī, kā interjera konstrukcijā izmantots otrās paaudzes "i-Cockpit", tradicionālā mērinstrumentu paneļa vietā ir 12,3 collu krāsainais ekrāns un multimediju sistēma ar astoņu collu skārienjutīgo ekrānu, kā arī "MirrorLink, "Apple CarPlay" un "Android Auto" atbalstu.

Papildu aprīkojumā ir 3D navigācija, audio sistēma "Focal", bezvadu uzlāde viedtālruņiem, adaptīvā kruīza kontrole, automātiskā ekstrēmās bremzēšanas sistēma, ceļazīmju atpazīšanas sistēma, t.s. aklās zonas kontroles sistēma, videonovērošanas sistēma pa virsbūves perimetru un automātiskā stāvvietā novietošanas sistēma.

Jaunais "Peugeot 3008" tiks ražots Francijā, bet pie markas izplatītājiem Latvijā tas nonāks ne ātrāk kā oktobrī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!