Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Kia" pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē prezentējusi konceptuālu lielo apvidus automobili "Telluride" ar trim sēdekļu rindām.

Septiņvietīgais "Kia Telluride" izstrādāts uz pārveidotas jaunās paaudzes "Sorento" apvidus automobiļa platformas. Milzīgais apvidus auto prototips pārsniedz piecu metru garumu, un atsevišķi ārvalstu mediji to jau nodēvējuši par korejiešu "Bentley Bentayga".

"Kia Telluride" ir panorāmas stikla jumts, metāla aizsargi priekšējam un aizmugurējam buferim, diožu priekšējie lukturi un 22 collu riteņi. Aizmugurējās durvis atveras pretējā virzienā 90 grādu leņķī, lai atvieglotu pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu.

Pat trešās sēdekļu rindas pasažieri var regulēt "Harman Kardon" stereosistēmu ar žestiem, kā arī klausīties mūziku ar bezvadu austiņām, tādējādi netraucējot citiem līdzbraucējiem.

"Telluride" ir pirmais automobilis "Kia" vēsturē, kā interjera apdarē izmantoti dažādi elementi, kas izgatavoti ar 3D printeri (priekšējais panelis, stūresrats un dekoratīvā koka apdare).

Pilnpiedziņas apvidus auto prototips aprīkots ar 400 zirgspēku jaudīgu hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 3,5 litru V6 benzīna dzinēju (270 ZS) un elektromotoru (130 ZS).

"Kia" pagaidām neplāno "Telluride" ieviest arī sērijveida ražošanā. Tomēr šis prototips varētu demonstrēt, kāds izskatītos ASV tirgum paredzētā "Mohave" modeļa pēctecis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!