Foto: Publicitātes foto

Jaunā ķīniešu automobiļu marka "Lynk & Co", kas pieder plašāk pazīstamajam Ķīnas autoražotājam "Geely", prezentējusi savu pirmo modeli – apvidus automobili "01". Par pamatu šim modelim izmantota "Geely" piederošā zviedru autoražotāja "Volvo" modulārā platforma, kura vēlāk debitēs "Volvo XC40" pamatā.

Pagaidām "Lynk & Co" detalizētāku informāciju par jauno "01" modeli neatklāj. Ārvalstu mediji noskaidrojuši, ka ķīniešu apvidnieks tiks komplektēts ar "Volvo" divlitru četrcilindru un pusotra litra trīscilindru dzinēju. Gaidāms, ka vēlāk šim ķīniešu apvidniekam būs arī hibrīda modifikācija ar iespēju akumulatorus uzlādēt arī no mājsaimniecības elektroligzdas.

Interesanti, ka "Lynk & Co 01" apvidnieks esot izstrādāts Zviedrijā. Automobiļa kopgarums ir 4,53 metri, bet riteņu garenbāze – 2,73 metri. Tādējādi "Lynk & Co" apvidnieks ir par 11 centimetriem īsāks un ar četriem milimetriem īsāku riteņu garenbāzi nekā "Volvo XC60" apvidniekam.

Ķīniešu apvidnieks pastāvīgi būs pieslēgts internetam un mākoņservisiem. Tāpat ķīnieši ļaus neatkarīgajiem aplikāciju izstrādātājiem radīt dažādas programmas šī automobiļa multimediju sistēmai.

Tirdzniecībā "Lynk & Co 01" nonāks 2017. gadā. Sākotnēji automobilis būs pieejams tikai Ķīnas tirgū, bet vēlāk tas tikšot eksportēts arī uz ASV un Eiropu. Autoražotājs uzskata, ka "01" kļūs par pirmo Ķīnā ražoto automobili, kas iegūs plašu popularitāti Eiropas tirgū.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!