Foto: Publicitātes foto
Uļjanovskas automobiļu rūpnīca (UAZ) izstrādājusi speciālu modifikāciju klasiskajam "Hunter" modelim, kas veltīta tā 45 gadu jubilejai (kopš "UAZ 469" izlaides sākuma 1972. gadā). Speciālais jubilejas "bobiks" tiks izgatavots 469 vienību ierobežotā sērijā.

Jubilejas apvidus automobilis ieguvis "parādes mundieri" – glancēti baltu jumtu, zaļu virsbūves krāsu un melni matētus dekoratīvos elementus. Baltā krāsā būs arī 16 collu riteņu diski.

Atšķirībā no standarta "UAZ Hunter" jubilejas modifikācijai ir divu sekciju bagāžnieka durvis – tā lejasdaļa ir atvāžama un, kā norādīts UAZ oficiālajā preses relīzē, izmantojams kā galds. Tāpat šāds risinājums ir noderīgs gabarītos garas bagāžas pārvešanai.

Jubilejas "bobikam" sēdekļi pārvilkti ar audumu, kam ir hidrofobs teflona pārklājums.

Tirdzniecībā Krievijā "UAZ 469" 45 gadu jubilejas versija nonāks jau šomēnes un maksās 700 tūkstoš rubļu (10 258 eiro). Salīdzinājumam – "UAZ Hunter" standarta versija maksā no 557 tūkstošiem rubļu (8163 eiro).

Apvidus automobilis tiek komplektēts ar 2,7 litru benzīna dzinēju, kas attīsta 128 zirgspēku jaudu un 210 ņūtonmetru griezes momentu. Spēka agregāts sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Atgādinām, ka "UAZ Hunter", kas ir nedaudz uzlabots klasiskais "UAZ 469" jeb "bobiks", ražošana tika pārtraukta 2015. gadā, bet jau pēc gada atkal atjaunota saistībā ar "lielu pieprasījumu no klientiem, kuri vēlas uzticamu un praktisku apvidus automobili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!