Foto: Publicitātes foto

Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" oficiāli uzsācis "Lada Vesta" universāļa "SW" un tā paaugstinātās pārgājības modifikācijas "Cross" tirdzniecību Eiropas valstīs. Automobiļa cena ir no 11 990 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, tādējādi Latvijā tas ar visu PVN maksātu 14 508 eiro.

No visām trim "Lada Vesta" ražošanā esošajām komplektācijām Eiropā tiks piedāvātas divas – "Comfort" un "Luxe". No spēka agregātiem būs pieejams tikai 1,6 litru benzīna dzinējs ar 106 ZS jaudu, kas speciāli Eiropas Savienības tirgum pielāgots stingrajām "Euro 6" ekoloģiskajām normām. Šo prasību dēļ mūsu reģionā nebūs pieejams jaudīgais 1,8 litru motors.

Eiropas tirgū "Lada Vesta SW" konkurēs, piemēram, ar "Škoda Fabia Combi", kas Latvijā ar līdzvērtīgas veiktspējas dzinēju – 110 ZS jaudīgo viena litra turbomotoru – maksā no 12 700 eiro (ieskaitot PVN) komplektācijā "Active" un 14 200 eiro pakāpienu augstākā "Ambition" versijā. Vēl šajā segmentā ir, piemēram, "Renault Clio Grandtour", kas Latvijā ar 120 ZS benzīna motoru maksā no 13 930 eiro.

Pirms nonākšanas tirdzniecībā "Lada Vesta SW" un "SW Cross" Eiropā tika demonstrēta auto izstādēs Vīnē, Esenē, Budapeštā, Bratislavā un Belgradā.

Atgādinām, ka "Lada Vesta" sedans tirdzniecībā Eiropā nonāca pirms gada, un Vācijā tā cena ir no 13 150 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!