Foto: Publicitātes foto

Latvijā bāzētā kompānija "Dartz" publicējusi detalizētāku informāciju par savu jauno topošo projektu – bruņoto apvidus automobili "Black Alligator". Dārgākā no versijām būšot ar 1600 zirgspēku dzinēju.

"Black Alligator" būs veidots uz "Mercedes-AMG GLS 63" apvidus automobiļa bāzes. Tā 5,5 litru V8 biturbo dzinējs, kas no "Mercedes" rūpnīcas attīsta 585 zirgspēku, iegūšot uzlabotu ieplūdes sistēmu un ražīgākas turbīnas. Atkarībā no klienta vēlmes "Black Alligator" šim dzinējam piedāvās 760, 850, 1100 un 1600 ZS jaudu.

Arī bruņojuma līmenis būs atkarīgs no pircēja vēlmēm. Standartā "Black Alligator" virsbūves paneļi būs no oglekļa šķiedras un kevlāra. Tomēr vēl lielākai aizsardzībai pret uzbrukumu klients varēs izvēlēties titāna sakausējuma un kevlāra virsbūves paneļus.

Savukārt katra šī bruņotā automobiļa interjera apdarei būs nepieciešami 18 aligatori, kurus "Dartz" uzņēmumam piegādāšot "amerikāņu mednieks vārdā Henrijs".

Jau iepriekš tika vēstīts, ka "Black Alligator" apvidniekam tiek gatavots arī īpašs stūresrats, kas vien maksāšot 30 tūkstošus ASV dolāru, jo būšot inkrustēts ar 292 briljantiem un diviem rubīniem.

Tāpat "Dartz" atklājis, ka gatavo īpašo "Black Alligator" versiju "Golden Eagle" kādam klientam no Ķīnas. Šī spēkrata motora pārsegu rotāšot zeltīta "Russo-balt" emblēma.

"Black Alligator" ir pēctecis "Black Shark" projektam, kas tika prezentēts 2014. gadā. Abu šo apvidus automobiļu nosaukumi doti par godu Krievijas kaujas helikopteriem "Ka-50 Černaja Akula" un "Ka-52 Alligator".

Atgādinām, ka "Dartz" juridiski ir bāzēts Latvijā ar kolorīto personību Leonīdu Jankelovču priekšgalā. Bet automobiļus reāli montē Igaunijā, kur šādiem paštaisītajiem spēkratiem ir vieglāka reģistrācija nekā Latvijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!