Foto: Publicitātes foto

"Lexus" markas piedāvājumu papildinās sportiskais modelis "LC 500", kas ir sērijveida versija "LF-LC" prototipam, kurš tika parādīts vēl 2012. gadā. Jauno "Lexus" sportisko modeli japāņu autoražotājs prezentējis pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē.

"Lexus LC 500" izstrādāts uz jaunas aizmugurējo riteņu piedziņas platformas "GA-L", kas tiks izmantota arī citu šīs markas modeļu pamatā. "LC 500" priekšējā balstiekārta ir divsviru, bet aizmugurējā – daudzsviru. Smaguma centra pazemināšanas nolūkos "Lexus" spēka agregātu un pasažieru sēdvietas novietojis maksimāli tuvu šasijas centram.

Sportiskajam "Lexus" automobilim būs pieejams tikai ar pieclitru V8 atmosfērisko dzinēju, kas jau pazīstams no "RC F" un "GS F" modifikācijām. "Lexus LC 500" gadījumā tas attīsta 473 zirgspēku jaudu un 527 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs tiks sajūgts tikai ar deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

No vietas līdz 100 km/h "Lexus LC 500" paātrināsies 4,5 sekundēs. Automobiļa maksimālo braukšanas ātrumu japāņu autoražotājs pagaidām neatklāj.

Tāpat sportiskajā automobilī debitēs "Lexus" jaunā multimediju sistēma, kas no līdzšinējās atšķirsies ar uzlabotu grafiku un modernizētu programmnodrošinājumu.

Pagaidām nav zināms, kad "Lexus LC 500'nonāks tirdzniecībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!