Foto: Publicitātes foto
Vācu luksusa automobiļu marka "Mercedes-Maybach" nedēļas nogalē Kalifornijā notiekošajā Peblbīčas elegances konkursā prezentējusi īpaši greznu kabrioleta prototipu "Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet".

Kabriolets izgatavots līdzīgā stilā kā pirms gada prezentētā tāda paša nosaukuma kupeja. Arī kabriolets ir sešus metrus garš un tā virsbūves veidols ar garo motora pārsegu un strupo aizmugurējo daļu ieturēts luksusa jahtu stilā.

"Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet" interjers ir izšūts ar ādu, grīda ir klāta koka paneļiem, bet dekoratīvajā apdarē izmantots rozā zelts.

Tāpat kā pirms gada prezentētais sešus metrus garās kupejas prototips, arī jaunais kabriolets ir aprīkots tikai ar elektromotoriem, kuri kopumā attīsta 750 zirgspēku jaudu. Tas ļauj masīvajam kabrioletam no vietas līdz 100 km/h paātrināties ātrāk nekā četrās sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Akumulatori "Maybach" kabrioletam atrodas grīdā un bez atkārtotas uzlādes ļauj nobraukt līdz 500 kilometru distanci. Ar speciālu ātrās uzlādes ierīci autoražotājs sola, ka piecās minūtēs var pielādēt akumulatorus 100 kilometru nobraukšanai.

Neskatoties uz to, ka "Maybach" greznībā tiek pozicionēts kā "Bentley" un "Rolls-Royce" konkurents, interjerā šis prototips ir ļoti futūristisks. Priekšējais panelis ir viens liels skārienjutīgs ekrāns, bet sēdekļos ir iebūvēti speciāli sensori, ar kuru palīdzību klimata kontrole automātiski regulē temperatūru salonā. Savukārt interjera apgaismojums automātiski maina toni atkarībā no tā, kādas krāsas apģērbs ir pasažieriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!