Pasaulē viens no mazākajiem un vislētākajiem jaunajiem automobiļiem – indiešu “Tata Nano” – veicis pirmos trieciena izmēģinājumus Eiropā. “Tata Nano” drošību pārbaudīja neatkarīgās inženiertehniskās kompānijas “MIRA” testu centrs Lielbritānijā, veicot kā frontālā, tā arī sānu triecienu izmēģinājumus.

Frontālās sadursmes testā “Tata Nano” ar 56 km/h ātrumu tika triekta ar 40 procentu priekšdaļas pārklājumu barjerā un paveica šo testu apmierinoši. Salīdzinājumam – “EuroNCAP” šo disciplīnu veic ar 64 km/h ātrumu, bet Indijā ar 48 km/h. Pēc “Tata” pārstāvju vārdiem, apmierinošu rezultātu izdevies iegūt, jo automobilim tika uzstādīts papildus drošības spilvens, kā arī pastiprināta virsbūve priekšdaļā un durvju rajonā.

Tik negaidīti labu rezultātu “Tata Nano” izdevies uzstādīt tāpēc, ka Indijā līdzīgos trieciena testos tuvāko triju gadu laikā tiks ieviesti Eiropas stingrie standarti, un autoražotājs noteikti to bija ņēmis vērā izstrādes procesā. Kā norāda “Tata” pārstāvji, automobilis Eiropas tirgum tiks vēl uzlabots, un kompānija cer, ka “EuroNCAP” testos tas iegūs četras zvaigznes.

Gaidāms, ka Eiropas tirgū “Tata Nano” nonāks 2012.gadā. Atšķirībā no versijas Indijas tirgum, Vecās pasaules tirgum paredzētajā modifikācijā tam būs nedaudz garāka virsbūve, platāka riteņu bāze un diožu gabarīta lukturi. Spēkrats tiks aprīkots ar 624 kubikcentimetru benzīna turbomotoru, kas attīsta 56 zirgspēku jaudu. “Tata Nano” cena Eiropā būs ap pieciem tūkstošiem eiro.

Piedāvājam noskatīties video sižetu ar “Tata Nano” frontālās sadursmes izmēģinājumu. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu.

Ja video neizdodas noskatīties iepriekšminētajā veidā, aplūkojiet to šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!