Kompānija „AvtoVAZ” šāgada augusta beigās Maskavā, „Interavto-2009” autoizstādē prezentēs „Lada Priora” sportisko modifikāciju „Sport”. Kā norādīts oficiālajā preses paziņojumā, tas būs visjaudīgākais modelis visā „AvtoVAZ” sērijveida piedāvājumā.

Detalizētāku informāciju par gaidāmo „Lada Priora Sport” autoražotājs pagaidām neatklāj. Krievijas medijiem no rūpnīcas pārstāvjiem izdevies tikai uzzināt, ka jaunā modifikācija tapusi sporta nodaļas „Lada Sport” paspārnē, iedvesmojoties no „Lada Priora” sacīkšu automobiļa pasaules šosejas sacensību čempionātam WTCC. Jāatzīmē, ka sacīkstēm sagatavotā „Lada Priora” komplektēta ar 280 zirgspēku divlitru dzinēju.

Piebildīsim, ka iepriekšminētajā Maskavas autoizstādē „AvtoVAZ” prezentēs vēl arī atjaunināto „Lada 4x4” (Ņiva) apvidus automobili un visātrāko „Lada Kalina” versiju ar 1,6-litru 16 vārstu dzinēju, kas attīsta 98 zirgspēku jaudu. Kā ziņots iepriekš, šī „Lada Kalina” modifikācija iegūs sportiskāka veidola virsbūves aerodinamisko komplektu, izturīgāku pārnesumkārbu, sportiskāka regulējuma balstiekārtu, disku bremzes visiem riteņiem (citām „Kalina” versijām aizmugurē ir loku bremzes) un 15 collu riteņu diskus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!