Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" modernizējis A-klases modeļa hečbeku. Visjaudīgākā modifikācija – "A45 AMG" – atguvusi sev pasaulē visātrākā sērijveida hečbeka titulu, kuru līdz šim turēja "Audi RS3 Sportback".

"Mercedes-Benz A45 AMG" aprīkots ar modernizētu divlitru turbopūtes četrcilindru dzinēju, kā jauda no līdzšinējiem 360 zirgspēkiem palielināta līdz 381 ZS, bet griezes moments – no 450 ņūtonmetriem līdz 475 Nm. Tas ir par 14 ZS un 10 Nm vairāk nekā "Audi RS3 Sportback" 2,5 litru pieccilindru turbomotoram.

Jaudīgais dzinējs sajūgts ar uzlabotu septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu, kurai ir samazināta pārnesuma attiecība trešajā un septītajā pārnesumā, kas ļāvis nodrošināt "optimālu paātrinājumu plašākā braukšanas ātruma diapazonā".

Ar papildus aprīkojumā pieejamo "Dynamic Plus" pakotni sportiskais pilnpiedziņas hečbeks no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,2 sekundēs, kas ir par 0,4 sekundēm ātrāk nekā pirms šīs versijas modernizācijas un par 0,1 sekundi ātrāk nekā "Audri RS3 Sportback". Maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš ir 6,9 litri benzīna uz 100 km.

"Dynamic Plus" pakotne ietver jaunu pašbloķējošo diferenciāli uz priekšējās riteņu ass, adaptīvo balstiekārtu "AMG Ride Control", kā arī sistēmu "Dynamic Select" ar četriem elektroniskās vadības režīmiem – "Comfort", "Sport", "Sport+" un "Individual".

Modernizētais "Mercedes-Benz" A-klases modelis ieguvis jauna dizaina priekšējo un aizmugurējo buferi, kā arī citādu radiatora dekoratīvo režģi un aizmugurējos lukturus. Priekšējie diožu lukturi turpmāk "A45 AMG" modifikācijai būs jau standarta aprīkojumā.

Atjauninātais A-klases modelis vēl ir pieejams ar 102 ZS jaudīgo 1,6 litru benzīna dzinēju, kā arī 109 ZS jaudīgo 1,5 litru dīzeļa agregātu. Savukārt 2,1 litru dīzeļmotora jauda no līdzšinējiem 170 ZS palielināta līdz 177 ZS, bet divlitru benzīna motoram "A250 Sport" versijā – no līdzšinējiem 211 ZS līdz 218 ZS.

Jaudīgākā benzīna un dīzeļa modifikācija būs pieejama arī "Motorsport Edition" versijā, kura vizuāli ieturēta šīs markas F-1 bolīdu stilā. Šādas versijas hečbekam būs aizmugurējais spoileris zaļā krāsā, kā arī AMG riteņu diski.

Tāpat automobilim modernizēta multimediju sistēma, kas tagad atbalsta arī "Android Auto" un "Apple CarPlay" operētājsistēmu.

Tirdzniecībā modernizētā "Mercedes-Benz" A-klase nonāks, sākot ar 3. jūliju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!