Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" izstrādājis elektriska kravas automobiļa prototipu "Urban eTruck", kas bez atkārtotas akumulatoru uzlādes spējīgs nobraukt līdz 200 kilometru distanci.

"Mercedes-Benz Urban eTruck" aprīkots ar diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda sasniedz 250 kilovatu, kas ir aptuveni 340 zirgspēku, un konstantu tūkstoš ņūtonmetru griezes momentu. Elektriskie dzinēji, kas griež aizmugurējos riteņus, enerģiju iegūst no 212 kWh litija jonu akumulatoru komplekta.

Elektriskajam kravas automobilim ir trīs darbības režīmi – "auto", "agile" un "eco". Pirmais patstāvīgi izvēlas nepieciešamo dzinēja jaudu, otrais ļauj realizēt uzreiz visu spēka agregātu potenciālu, bet trešais, tieši pretēji, organizē sistēmas darbību maksimālai enerģijas taupīšanai.

Vēl šim "Urban eTruck" ir videokameras, kuras aizstāj tradicionālos sānskata spoguļus, vairāki ekrāni šofera kabīnē, no kuriem viens ir mērinstrumentu paneļa vietā, kā arī planšetdators, kas ļauj distancēti sekot līdzi kravas automobiļa dažādiem tehniskajiem raksturlielumiem.

Pagaidām "Mercedes-Benz" šo prototipu tikai eksponē komerctransporta autoizstādē Vācijā, bet, vai tamlīdzīgs elektriskais kravas automobilis nonāks arī sērijveida ražošanā, pagaidām netiek atklāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!