Tūninga ateljē „A.R.T.” speciāli pēc Abu-Dabi karaliskās ģimenes pasūtinājuma izgatavojusi „AS55K YAAS Edition” spēkratu vienā eksemplārā uz „Mercedes-Benz G55 AMG” apvidnieka bāzes. Automobilim veikti vairāki vizuālie pārveidojumi, bet dzinēja jauda palielināta līdz 620 zirgspēkiem.

Ekskluzīvajam automobilim par pamatu izmantotais „Mercedes-Benz G55 AMG” aprīkots ar V8 kompresormotoru, kas attīsta 500 zirgspēku jaudu. Tomēr „A.R.T.” speciālisti šī leģendārā kantainā apvidnieka jaudu palielinājuši līdz 620 ZS. Atbilstoši jaudas pieaugumam uzstādītas arī spēcīgākas bremzes – 380 mm bremžu diski ar astoņcilindru skavām (suportiem) priekšā un 345 mm diski ar četrcilindru skavām aizmugurē.

Eksterjerā „Mercedes-Benz” apvidniekam uzstādīts oglekļa šķiedras motora pārsegs, buferi, sānskata spoguļu ietvari, durvju rokturi un rezerves riteņa ietvars. Arī interjerā izmantota oglekļa šķiedra komponējumā ar zeltu.

„A.R.T.” rūpīgi piestrādājis arī pie ekskluzīvā apvidnieka apgaismojuma. Tam ir biksenona priekšējie lukturi ar kopumā četrām lēcām, kā arī četri ksenona miglas lukturi.

„AS55K YAAS Edition” apvidnieks izgatavots tikai vienā eksemplārā, par ko arī liecina speciāla zeltīta plāksnīte interjerā. Tajā norādīts, ka automobilis izgatavots speciāli Abu-Dabi princim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!