Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Mitsubishi" drīzumā notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentēs konceptuālu apvidus automobili "XR-PHEV II". Autoražotājs norāda, ka šis ir vēstnesis japāņu markas otrajam modelim ar hibrīda spēka agregātu un iespēju akumulatorus uzlādēt no tradicionālās elektrorozetes.

Četrvietīgais "Mitsubishi XR-PHEV II" ir 4,5 metrus garš un ir ideoloģiskais pēctecis "XR-PHEV" prototipam, kas 2013. gada rudenī tika prezentēts Tokijas autoizstādē. No iepriekšējā prototipa šis atšķiras ar citādu radiatora režģi, riteņu disku dizainu, lukturiem un sānskata spoguļu korpusiem.

"Mitsubishi XR-PHEV II" hibrīda spēka agregāts apvieno iekšdedzes dzinēju, kā raksturlielumi netiek atklāti, jaunu 163 zirgspēku elektromotoru un 12 kWh litija jonu akumulatoru komplektu.

Šāds apvidus automobilis spēj braukt tikai ar elektrību, bet iekšdedzes dzinējs darbosies kā ģenerators akumulatoru lādēšanai. Tāpat ir pieejams hibrīda režīms, kad iekšdedzes dzinējs pievienojas elektromotoram vilkmes novadīšanā uz riteņiem. Pārslēgšanās starp šiem režīmiem notiek automātiski atkarībā no braukšanas stila. Tomēr autovadītājs var izvēlēties kādu no tiem manuāli neatkarīgi no akumulatoru uzlādes līmeņa.

Vēl Ženēvas autoizstādē "Mitsubishi" prezentēs jaunu multimediju sistēmu "Smartphone Link Display", kas atbalsta "Apple CarPlay" un "Android Auto" operētājsistēmu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!