Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Toyota" oficiāli atklājusi modernizēto "Yaris" modeli, kas plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē. Automobilim ir nedaudz modernizēts dizains un ieviests jauns benzīna dzinējs, bet vairs nebūs pieejams dīzeļa agregāts.

Pēc atjaunināšanas "Toyota Yaris" ieguvis citādus priekšējos lukturus, priekšējo buferi ar jaunas formas miglas lukturu ietvariem un radiatora dekoratīvo režģi, bet aizmugurējā daļā tagad lukturi ir gareni, nevis trīsstūra bloka formas, kā līdz šim.

Automobiļa interjera apdarē tagad tiek piedāvāti jauni apdares materiālu varianti un to krāsu toņu, mainītas mērinstrumentu paneļa skalas, kur, sākot ar vidējo komplektāciju, tiek uzstādīts 4,2 collu borta datora ekrāns, kā arī ir citādas formas ventilācijas sistēmas gaisa deflektori.

"Toyota Yaris" piedāvājumā iekļauts jauns 1,5 litru četrcilindru benzīna dzinējs ar 111 zirgspēku jaudu. Tas aizstās līdzšinējo 1,33 litru agregātu ar 98 ZS. Komplektācijā ar manuālo pārnesumkārbu tas ļaus mazajam hečbekam no vietas līdz 100 km/h paātrināties 11 sekundēs, bet versijā ar variatora transmisiju – 11,2 sekundēs.

Tāpat "Yaris" modelim būs pieejams jau līdz šim pazīstamais 69 ZS jaudīgais viena litra agregāts un 100 ZS jaudīgā hibrīda sistēma. Tomēr 1,4 litru dīzeļmotoru "Toyota" nolēmusi pārtraukt piedāvāt "Yaris" modelim.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!