Foto: Publicitātes foto

"Dodge" markas tūninga nodaļa "Mopar" izstrādājusi pārveidojumu programmu atjauninātajai "Challenger" kupejai, kas šo automobili pielāgo dragreisa sacensībām. Šī pakotne nosaukta par "Drag Pak", un "Mopar" šobrīd veic tās izmēģinājumus.

"Dodge Challenger Drag Pak" aprīkots ar septiņu litru V8 motoru, kas sajūgts ar sacīkstēm pielāgotu transmisiju. Tās pamatā izmantota "Chrysler 727" trīspakāpju automātiskā pārnesumkārba. Spēka agregāta veiktspēja un automobiļa dinamiskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti.

Dragreisam pielāgotais "Dodge Challenger" aprīkots ar 15 collu riteņu diskiem un 4,5 collu (11,43 cm) platuma riepām priekšā un deviņu collu (22,86 cm) – aizmugurē. Priekšējā balstiekārtā "Mopar" tam uzstādījis regulējamos amortizatorus, bet aizmugurē – četrsviru piekari.

Atgādinām, ka visjaudīgākā "Dodge Challenger" standarta versija ir "Hellcat" modifikācija, kas aprīkota ar 6,2 litru V8 motoru. Tā jauda sasniedz 717 zirgspēku, bet griezes moments – 800 ņūtonmetru. Autoražotājs to nodēvējis par visjaudīgāko sērijveida muskuļauto vēsturē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!