Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" prezentējusi "Rogue" (ar šādu nosaukumu Ziemeļamerikas tirgū pazīstams "X-Trail" modelis) versiju ar kāpurķēdēm, kas ieguvusi "Warrior" piebildi modeļa nosaukumā. "Nissan Rogue Warrior" prototips tika prezentēts Monreālas autoizstādē.

"Nissan Rogue Warrior" versija izstrādē piedalījušies autosporta komandas "Motorsport in Action" speciālisti no Kanādas provinces Kvebekas. Atšķirībā no standarta "Nissan X-Trail" tam riteņu vietā uzstādītas 38 centimetrus platas kāpurķēdes, ko izstrādājusi amerikāņu kompānija "American Track Truck".

Lai "Nissan" apvidnieku aprīkotu ar šādu kāpurķēžu mehānismu, virsbūvei bija nepieciešamas tikai minimālas izmaiņas. Rezultātā pilnpiedziņas "X-Trail" klīrenss palielināts līdz 58 centimetriem.

Savukārt spēka agregāts un transmisija palikusi bez izmaiņām. "Nissan Rouge Warrior" aprīkots ar 170 zirgspēku jaudīgu 2,5 litru dzinēju, kas sajūgts ar "Xtronic" variatora transmisiju. Apvidus automobilis kāpurķēžu versijā spēj paātrināties līdz 100 km/h un braukt līdz pat 40 centimetru biezā sniegā.

Atgādinām, ka pirms kāda laika "Nissan" izstrādāja arī tamlīdzīgu "Juke" modeļa versiju "Nismo Snow", kas tika prezentēts Zviedrijā. Mazais apvidnieks ar tamlīdzīgu kāpurķēžu mehānismu spēja braukt ar ātrumu līdz 85 km/h un līdz 50 centimetru biezā sniegā. Vēlāk "Nissan Juke Nismo Snow" tika izmēģināts Abudabī tuksneša smiltīs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!