Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" publicējusi oficiālos attēlus un informāciju ar piecdurvju hečbeku "Pulsar". Tirdzniecībā Eiropā šis "Volkswagen Golf" un "Ford Focus" konkurents nonāks šāgada rudenī.

"Nissan Pulsar" izgatavots uz modulārās platformas "CMF2", kas izmantota arī jaunā "Qashqai" un "X-Trail" modeļa pamatā. Piecdurvju hečbeka kopgarums ir 4 385 milimetri, bet riteņu garenbāze – 2,7 metri.

Automobilis izstrādāts "Nissan" tehniskajā centrā Lielbritānijā un tā radīšanas procesā, kā apgalvo autoražotājs, vērā ņemtas eiropiešu autobraucēju vēlmes. Tāpat "Nissan" apgalvo, ka "Pulsar" modelī būs visvairāk telpas kājām un pleciem šajā klasē.

Sākotnēji "Nissan Pulsar" pircēju izvēlei tiks piedāvāti divi benzīna un viens dīzeļmotors. Bāzes versijā tas iegūs jauno 1,2 litru turbomotoru, kas attīsta 115 ZS. Savukārt jaudīgākā modifikācija – 1,6 litru turbopūtes dzinēju ar 190 ZS. Vienīgais dīzeļmotors būs 1,5 litru agregāts ar 110 ZS. Motori tiek sajūgti vai nu ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu vai jauno variatora transimisiju "Xtronic".

"Nissan Pulsar", tāpat kā citi šīs markas jaunākie modeļi, būs pieejams ar "Safety Shield" tehnoloģiju pakotni, kas autovadītājam ziņo par objektiem t.s. aklajā zonā, brīdina par iespējamu frontālo sadursmi un ceļa horizontālā apzīmējuma neievērošanu.

Tāpat automobilim būs pieejama "NissanConnect" multimediju sistēma ar iespēju sinhronizēt viedierīču saturu un lejupielādēt dažādas aplikācijas.

"Nissan Pulsar" tiks ražots Barselonā, Spānijā. Automobiļa cena pagaidām netiek atklāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!