Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" papildinājusi "Qashqai" modelim pieejamo motoru klāstu ar 163 zirgspēku jaudīgo 1,6 litru turbopūtes benzīna dzinēju. Versijā ar šo motoru "Nissan Qashqai" kompaktais apvidnieks Latvijas tirgū maksās no 19 290 eiro.

Jaunais četru cilindru agregāts atbilst stingrākajām "Euro 6" izmešu kontroles direktīvām. Šis 1,6 litru agregāts attīsta 163 ZS jaudu pie 5 600 apgr./min un 240 Nm griezes momentu, kas maksimālajā apmērā pieejams motora apgriezienu diapazonā starp diviem un četriem tūkstošiem apr./min.

Kā visi dzinēji jaunā "Qashqai" klāstā, arī jaunais "DIG-T 163" ir aprīkots ar "Stop&Start" sistēmu. Paātrinājumu no vietas līdz 100 km/h automobilis paveic 9,1 sekundē – tas ir visātrākais "Qashqai" savā klāstā –, bet tā maksimālais ātrums ir 200 km/h.

Jaunais Qashqai ir aprīkots ar daudz tehnoloģijām, kas palīdz autovadītājiem un uzlabo brauciena drošību un praktiskumu. Nissan "drošības vairoga" tehnoloģijas ietver: brīdinājuma sistēmu par iespējamu sadursmi un automātisku ārkārtas bremzēšanas funkciju, ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu, brīdinājumu par izbraukšanu no savas braukšanas joslas un kustīgu objektu noteikšanas sistēmu.

Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš šai "Nissan Qashqai" modifikācijai ir 5,8 litri benzīna uz 100 km. Savukārt CO2 izmešu daudzums motora izplūdē ir 134 g/km.

Jaunais "DIG-T 163" dzinējs pieejams versijā ar priekšējo riteņu piedziņu un ir aprīkots ar sešu pārnesumu manuālo transmisiju. Tomēr "Xtronic" variatora transmisija joprojām būs pieejama versijā tikai ar 115 ZS jaudīgo 1,2 litru benzīna turbomotoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!