Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Opel" papildinājusi mazā apvidus automobiļa "Mokka" dzinēju klāstu ar jauno 1,6 litru dīzeļmotoru, kas, pēc ražotāja datiem, vidējie patērē 4,1 litru dīzeļa uz 100 km. Plašākai sabiedrībai jaunās modifikācijas spēkrats pirmo reizi tiks parādīts nākamnedēļ notiekošajā Parīzes autoizstādē.

"Opel Mokka" ar 1,6 litru dīzeļmotoru attīsta 136 zirgspēku jaudu un 320 ņūtonmetru griezes momentu. Markas piedāvājumā jaunais 1,6 litru agregāts aizstāj līdzšinējo 1,7 litru dīzeļdzinēju. No vietas līdz 100 km/h mazais apvidus auto ar šo motoru un sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu paātrināsies 9,9 sekundēs un maksimāli sasniegs 191 km/h.

Kā norāda ražotājs, inženieri ir sasnieguši klasē labākās skaņu līmeņa, vibrācijas un braukšanas uzlabojumu vērtības. Papildus vairākiem pasākumiem, kuri uzlabo darbības gludumu, inženieri fokusējās arī uz svara ietaupīšanu, čuguna vietā izmantojot alumīniju visam dzinēja blokam – tas ir jaunums "Opel" dzinēju ražošanā. Kloķvārpstas plātne un cilindra galva arī izgatavota no alumīnija, samazinot svaru par vairāk nekā 20 kilogramiem.

Jaunā turbopūtes dīzeļmotora un manuālās transmisijas kombinācija tiek piedāvāta gan ar priekšējo, gan pilnpiedziņu, savukārt sešu pakāpju automātiskā transmisija ir pieejama arī ar priekšējo piedziņu.

Pasūtinājumi "Opel Mokka" modelim ar jaunās paaudzes dzinēju tiks pieņemti no šī gada beigām, pie dīleriem tas nonāks 2015. gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!