Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu koncerna "General Motors" (GM) vācu un britu nodaļas – "Opel" un "Vauxhall" – izstrādās mazcenas modeli uz "Chevrolet Spark" hečbeka bāzes, kas tirgū konkurēs ar "Dacia" spēkratiem, vēsta izdevums "Car".

"Opel" piedāvājumā mazcenas modelis uz "Chevrolet Spark" bāzes tiks pozicionēts pakāpienu zem "Corsa". Lielbritānijā analoģiskais modelis iegūs "Vauxhall Viva" nosaukumu, kamēr kontinentālajā Eiropā "Opel" markas piedāvājumā tam būs cits nosaukums.

Tas būs pirmais gadījums pēdējo 20 gadu laikā, kad viens un tas pats "Opel" un "Vauxhall" modelis iegūs atšķirīgu nosaukumu. Jaunais modelis tiks komplektēts ar viena līdz 1,4 litru tilpuma motoriem.

Pēc provizoriskas informācijas, tamlīdzīga modeļa prototips tiks parādīts jau pēc mēneša notiekošajā Parīzes autoizstādē, bet nākamā gada pavasarī Ženēvā – sērijveida modifikācija.

Atgādinām, ka "Chevrolet" marka 2015. gada beigās pametīs Eiropas tirgu. Amerikāņu autoražotājs nolēmis atteikties no "Chevrolet" markas Rietumu un Austrumu Eiropā sarežģītās ekonomiskās situācijas dēļ šajos reģionos un nepieciešamības dēļ reorganizēt visu GM pārstāvēto marku biznesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!