Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Peugeot" drīzumā notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentēs atjaunināto "Peugeot 208" hečbeku. Automobilis ieguvis ne tikai atjauninātu dizainu, bet arī jaunus motors un transmisijas.

Atjauninātais "Peugeot 208" vizuāli atšķiras ar modernizētiem priekšējiem un aizmugurējiem lukturiem, radiatora dekoratīvo režģi, priekšējo buferi un citādiem miglas lukturu ietvariem. Tāpat klientu izvēlei tiks piedāvāti jauni virsbūves krāsojuma toņi.

Salonā uzstādīts jauna dizaina stūresrats, priekšējais panelis, modernizēta multimediju sistēma ar septiņu collu ekrānu, 18 tiešsaistes servisiem un funkciju "MirrorScreen", kas ļauj uz borta datora ekrāna redzēt viedtālruņa saturu. Vēl papildus aprīkojuma sarakstā ir atpakaļskata video kamera un sadursmes automātiskā novēršanas sistēma, braucot ātrumā līdz 30 km/h.

"Peugeot 208" modelim būs pieejama arī sportiskā pakotne "GT", kurā ir melns radiatora dekoratīvais režģis, hromētas logu līstītes un izpūtēja uzgaļi, oriģināla diziana 17 collu riteņu diski, kā arī sportiskākai braukšanai piemērotāki sēdekļi, kas pārvilkti melnas un sarkanas ādas kombinācijā.

Automobilim tiks piedāvāts jaunais 1,2 litru benzīna turbomotors, kas attīsta 110 zirgspēku jaudu. To iespējams sajūgt vai nu ar piecpakāpju manuālo, vai sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu. No benzīna dzinējiem vēl pieejams ir viena litra agregāts ar 68 ZS, kā arī 1,2 litru atmosfēriskais motors ar 82 ZS un 1,6 litru turbopūtes dzinējs ar 165 ZS.

No dīzeļmotoriem pieejams 1,6 litru agregāts trīs jaudas versijās – 75, 100 un 120 ZS. Pirmie divi pieejami ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu, tikmēr jaudīgākais tiks sajūgts ar sešpakāpju manuālo transmisiju.

Atjauninātais "Peugeot 208" tiks ražots Francijā un Slovākijā. Tirdzniecībā Eiropā modernizētais hečbeks nonāks vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!