Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ferrari" prezentējusi "FF" modeļa pēcteča "GTC4 Lusso" jaunāko modifikāciju "T". Tā kļuvusi par pirmo četrvietīgo itāliešu superauto markas spēkratu ar turbopūtes dzinēju.

"Ferrari GTC4 Lusso T" aprīkots ar 3,9 litru V8 turbomotoru, kas tiek piedāvāts kā alternatīva šim modelim jau pieejamajam 6,3 litru V12 agregātam ar 680 zirgspēkiem.

V8 turbomotors attīsta 610 zirgspēku jaudu un 760 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu.

Atšķirībā no V12 versijas, kurā vilkme tiek novadīta uz visiem četriem riteņiem, "T" modifikācija ar turbomotoru ir aizmugurējo riteņu piedziņas. Tāpat ar V8 dzinēju četrvietīgais superauto ir par 50 kilogramiem vieglāks nekā 1,74 tonnas smagais "GTC4 Lusso" ar V12 agregātu.

Lai arī "Ferrari" oficiāli jaunā spēkrata dinamiskos raksturlielums neatklāj, ārvalstu medijiem kļuvis zināms, ka tā paātrinājums līdz 100 km/h aizņem 3,5 sekundes, bet maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 320 km/h. Salīdzinājumam – V12 versijai tās ir attiecīgi 3,4 sekundes un 335 km/h.

Plašākai sabiedrībai "Ferrari GTC4 Lusso T" tiks prezentēts oktobrī notiekošajā Parīzes autoizstādē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!