Foto: Publicitātes foto

Internetā publicētas fotogrāfijas un oficiālā informācija par jaunās paaudzes četrdurvju kupeju "Mercedes-Benz CLS". Ziņa priekšlaicīgi tika publicēta interneta izdevumā "Motoring", bet tūlīt pēc tam izdzēsta. Citi mediji izdzēstās bildes atguvuši caur "Google" meklētāja kešatmiņu. "Mercedes-Benz" oficiāli jauno "CLS" prezentēs trešdien Losandželosā.

Saskaņā nu jau ar internetā noplūdušo informāciju kļuvis zināms, ka jaunā "Mercedes-Benz CLS" bāzes versija "CLS 350d" tiks aprīkota ar 2,9 litru dīzeļdzinēju, kas attīsta 286 zirgspēku jaudu un 600 ņūtonmetru griezes momentu. Tikmēr "CLS 400d" versija iegūs šo pašu motoru, bet jau ar 340 ZS un 700 Nm.

Vēl šim modelim būs pieejams trīslitru benzīna dzinējs, kas attīsta 367 ZS un 500 Nm. Tomēr intensīva paātrinājuma gadījumā griezes moments īslaicīgi būs palielināms līdz 750 Nm.

Jaunā modeļa tirdzniecības sākumā jaudīgākā modifikācija būs "CLS 53 AMG" iegūs hibrīda spēka agregātu, kurš papildu elektromotoram ietver arī trīslitru sešcilindru motoru. Hibrīda spēka agregāta kopējā jauda sasniedz 503 ZS.

Jaunajam "Mercedes-Benz CLS" būs pieejama deviņpakāpju automātiskā pārnesumkārba un pilnpiedziņas sistēma.

Papildu aprīkojumā būs pieejami diožu lukturi, kuri, pēc autoražotāja apgalvojuma, izgaismos ceļu 650 metru tālumā. Vēl būs pieejama multimediju sistēma ar 12,3 collu ekrānu, digitālais mērinstrumentu panelis, kā arī dažādas citas elektroniskās drošības un komforta sistēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!