Kompānija „Mercedes-Benz” publicējusi oficiālos attēlus ar jaunās paaudzes E-klases modeļa universāli, kas plašākai publikai tiks prezentēts šāgada septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

Salīdzinot ar priekšteci, jaunais E-klases universālis kļuvis par 50 milimetriem garāks, bet bagāžas nodalījuma tilpums nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā, kas veido viscaur līdzenu grīdu, saglabā iepriekšējo tilpumu – 1’950 litrus. Turklāt bagāžnieka vāks un tā pārvalks, kas nosedz bagāžu no apkārtējo acīm, visās versijās, ieskaitot bāzes, būs ar elektropiedziņu.

Sākotnēji jaunā „Mercedes-Benz” E-klases universāļa pircēju izvēlei tiks piedāvāti pieci dzinēji. Trīs dīzeļmotori ar jaudu no 170 līdz 231 zirgspēkam, kā arī divi benzīna dzinēji – 3,5-litru V6 ar 292 ZS un 5,5-litru V8 ar 388 ZS. Ar laiku dzinēju paleti papildinās arī citi agregāti, ieskaitot jaunos turbopūtes četrcilindru motorus, un versija ar pilnpiedziņu.

Pie klientiem pirmie jaunās paaudzes E-klases universāļa eksemplāri Eiropā nonāks jau šāgada novembrī. Tirdzniecībā Vācijā „Mercedes-Benz” jaunais universālis maksās no 44’804 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!