Internetā publicēti pirmie oficiālie attēli ar jaunās paaudzes “SAAB 9-5” modeli, kas plašākai publikai tiks prezentēts šoruden notiekošajā Frankfurtes autoizstādē. Ārēji jaunais modelis ieturēts “SAAB Aero-X” koncepta stilā, turklāt tā interjerā aktīvi izmantoti aviācijas motīvi, piemēram, virsbūves stiklojums atgādina lidmašīnas kokpitu, bet mērinstrumentu skalas arī ir līdzīgas kā lidmašīnām.

Jaunās paaudzes “SAAB 9-5” izgatavots uz “General Motors” koncerna “Epsilon II” platformas, kas izmantota arī “Opel Insignia” modeļa pamatā. Salīdzinot ar priekšteci, jaunais “SAAB” kopgarums pieaudzis par 17 centimetriem, bet riteņu bāze – par 13 cm.

“SAAB 9-5” modelim būs pieejamas divu tipu balstiekārtas – līdzīga kā standarta “Opel Insignia” un sportiskāka kā “Opel Insignia OPC” versijai. Tāpat automobilim, neskaitot bāzes priekšpiedziņu, būs pieejama arī pilnpiedziņas sistēma.

Jaunā modeļa dzinēju gammā tiks iekļauti trīs turbopūtes benzīna dzinēji ar 1,6- un divu litru tilpumu un attiecīgi 160 un 210 zirgspēku jaudu, kā arī 2,8-litru sešcilindru motors ar 300 ZS. Starp dīzeļdzinējiem būs divlitru agregāts, kas atkarībā no modifikācijas attīstīs 160 vai 190 ZS. Perspektīvā gaidāma arī “SAAB 9-5” hibrīda versija.

Tirdzniecībā Eiropā jaunais “SAAB 9-5” nonāks nākamā gada aprīlī un maksās no 35 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!