Foto: Publicitātes attēli

Kompānija "Porsche" publicējusi datorilustrāciju un video sižetu ar ieskatu par nākamās paaudzes "Panamera" modeļa veidolu. Datorilustrācijā parādīts topošā "Porsche Panamera" pēcteča siluets un virsbūves aizmugurējā daļa.

Kā redzams, jaunajam "Panamera" priekšējais buferis un tā gaisa tvērēji būs līdzīgi kā nesen prezentētajiem "718 Boxster" un "718 Cayman", bet aizmugurējo lukturu forma atgādina 2012. gadā prezentēto hibrīda universāli "Panamera Sport Turismo".
Foto: Publicitātes attēli

Tāpat internetā bija nonākusi fotogrāfija ar jaunā "Porsche Panamera" interjeru, kas no pašreizējā visbūtiskāk atšķiras ar multimediju sistēmas milzīgo ekrānu, jaunas formas pārnesukārbas vadības sviru, citādu pogu izkārtojumu, kas vairs nav "Vertu" tālruņa stilā.

Jaunā "Porsche Panamera" pamatā tiks izmantota "Volkswagen" koncerna modulārā platforma MSB, kas jauno modeli padarīšot par aptuveni 90 kilogramiem vieglāku. Tāpat kā līdz šim, arī jaunais "Panamera" būs pieejams ar sešu un astoņo cilindru benzīna dzinējiem, kā arī dīzeļa spēka agregātiem.

No benzīna dzinējiem būšot pieejams četrlitru biturbo V8 agregāts, kas aizstās līdzšinējo 4,8 litru atmosfērisko V8. Savukārt "Panamera Turbo" versijā automobilis attīstīs 550 zirgspēku, bet "Turbo S" – 600 ZS (810 Nm).

Savukārt dīzeļdzinējs tiks aizgūts no "Audi SQ7" – tas ir četrlitru V8 agregāts, kas "Audi" gadījumā attīsta 435 ZS un 900 Nm.

Gaidāms, ka plašākai sabiedrībai jaunais "Porsche Panamera" pirmo reizi tiks parādīts rudenī notiekošajā Parīzes autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!