Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Porsche" pašlaik notiekošajā Frankfurtes autoizstādē prezentējusi četrvietīga sportiska elektromobiļa prototipu "Mission E", kas ar vienu uzlādi spējīgs nobraukt līdz pat 500 kilometru distanci.

"Porsche Mission E" aprīkots ar diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda sasniedz 600 zirgspēku. No vietas līdz 100 km/h četrvietīgā elektromobiļa prototips paātrinās 3,5 sekundēs, bet līdz 200 km/h – 12 sekundēs. "Porsche" apgalvo, ka šis pilnpiedziņas elektromobilis Nirburgringas trases apli var nobraukt ātrāk nekā astoņās minūtēs.

Speciāli šim "Porsche" elektromobiļa konceptam izstrādāta arī uzlādes sistēma ar 800 voltiem. Tā ļauj litija jonu akumulatoru komplektu par 80 procentiem uzlādēt tikai 15 minūtēs. Ar šādu uzlādes daudzumu pietiks līdz 400 km distances nobraukšanai. Tāpat "Mission E" ir lādējams no tradicionālās elektroligzdas, tomēr šis process aizņems vairākas stundas.

"Porsche Mission E" konstrukcijā izmantots alumīnijs, tērauds un oglekļa šķiedra. Priekšā tam ir 21 collas riteņu diski, bet aizmugurē – 22 collas. Tāpat elektromobilim ir diožu matricas priekšējie lukturi un videokameras sānskata spoguļu vietā.

Vai un kad tamlīdzīgs "Porsche" elektromobilis varētu nonākt arī sērijveida ražošanā, pagaidām netiek atklāts.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!