Kompānija “Rolls-Royce” publicējusi oficiālos tehniskos raksturlielumus savam jaunākajam modelim “Ghost”. Markas mazākā modeļa “Rolls-Royce Ghost” sērijveida versija plašākai publikai tiks prezentēta šoruden notiekošajā Frankfurtes autoizstādē, un tā cena būs no aptuveni 200 tūkstošiem eiro.

Sērijveida automobilis būs aprīkots ar 6,6-litru V12 turbopūtes benzīna dzinēju, kas attīsta 570 zirgspēku jaudu pie 5'250 apgr./min un 780 Nm maksimālo griezes momentu jau no 1'500 apgr./min. Motors būs sajūgts ar astoņpakāpju “ZF” automātisko pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h luksusa limuzīns paātrināsies 4,9 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski tiks ierobežots pie 250 km/h atzīmes.


Tāpat automobilis iegūs sarežģītu pneimatisko balstiekārtu, kas ar elektronisko vadību regulēs adaptīvos amortizatorus, informāciju no speciāliem sensoriem iegūstot ik pēc 2,5 milisekundēm. Savukārt pirms “gulošajiem policistiem” salonā varēs nospiest attiecīgu podziņu, kas sedana klīrensu palielinās par 25 milimetriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!