Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Renault" prezentējusi jaunu sērijveida kompakto hečbeku "Kwid". Sākotnēji automobilis būs pieejams Indijas tirgū, tomēr franču autoražotājs šo spēkratu pozicionē kā globālo modeli.

"Renault Kwid" izgatavots uz modulārās platformas "CMF-A", ko franču autoražotājs izstrādājis kopā ar japāņu "Nissan". Kompaktā hečbeka kopgarums ir 3,68 metri, bet platums – 1,58 m. Automobilim ir gana augsts klīrenss – 18 centimetri. "Renault" uzsver, ka hečbeks apveltīts ar kvalitātēm, kādas piemīt nelieliem apvidniekiem.

Franču hečbeks aprīkots ar jaunu trīscilindru 0,8 litru benzīna motoru, kā detalizētāki tehniskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti. Pēc provizoriskas informācijas, spēka agregāts attīsta aptuveni 45 līdz 50 ZS. Motors sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

"Renault Kwid" modelim ir digitāls mērinstrumentu panelis, kā arī multimediju sistēma ar septiņu collu skārienjutīgu ekrānu. "Renault" apgalvo, ka šim hečbekam ir visplašākais salons un bagāžnieks šajā tirgus segmentā.

Tirdzniecībā Indijā "Renault Kwid" nonāks šāgada otrajā pusē. Tā bāzes cena būšot 300 līdz 400 tūkstoš rūpiju robežās (4233 līdz 5644 eiro). Ārvalstu mediji pieļauj, ka "Kwid" pēc tam nonāks arī tirdzniecībā Ķīnā, Brazīlijā un Krievijā. Vai un kad tas nonāks arī Eiropā, pagaidām nav zināms.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!