Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Renault" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi sērijveida elektromobili "Zoe". Ražotājs uzsver, ka tas būs Eiropas tirgū pirmais elektromobilis, kas ar pilnu uzlādi spējīgs nobraukt vairāk nekā 200 km distanci.

"Renault Zoe" aprīkots ar 95 zirgspēku jaudīgu elektromotoru un litija jonu akumulatoru komplektu. Ražotājs norāda, ka ar pilnu uzlādi elektromobilis būs spējīgs nobraukt līdz pat 210 kilometru distanci. Tomēr tajā pašā laikā "Renault" precizē, ka pilsētas braukšanas ciklā auksta klimata apstākļos pilna uzlāde pietiks vien nepilnu 100 km veikšanai, bet mērena klimata apstākļos – līdz 150 km.

Akumulatorus šim elektromobilim varēs uzlādēt no jebkura sprieguma elektrorozetes. Atkarībā no tā uzlādei nepieciešams līdz pat deviņām stundām. Savukārt ar speciālu ierīci 22 kWh akumulatori uzlādējami vien stundas laikā.

"Renault Zoe" aprīkots ar bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu, "Michelin Energy E-V" riepām, kas speciāli izstrādātas ekoloģiski tīrajiem automobiļiem, kā arī "skaņas ģeneratoru", kas imitē iekšdedzes dzinēja skanējumu.

Eiropā "Renault Zoe" elektromobilis maksās no 15 700 eiro. Savukārt akumulatori šim spēkratam ir jāīrē – trīs gadu līgums izmaksās 79 eiro mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!