Dienvidkorejas riepu ražotājs “Kumho” izstrādājis savu apvidus automobiļa konceptu “Fortis”, kas aprīkots ar četriem elektromotoriem. Automobiļa dizainu izgatavojis “Kumho” dizaineris Robs Doltons, kurš pirms tam strādājis “FIAT” kompānijas dizaina centrā Itālijā.

Interesanti, ka “Fortis” apvidus automobiļa buferi, durvis, motora pārsegs, priekšējie spārni un aizmugurējā daļa izgatavota no pārstrādāta riepu kaučuka. Automobiļa kustību nodrošina četri elektromotori, kas iebūvēti katrā no riteņiem un katrs no tiem attīsta 100 zirgspēku jaudu. Šāda konstrukcija ļauj izmantot arī tikai divus no četriem elektromotoriem, padarot apvidnieku priekšējo vai aizmugurējo riteņu piedziņas, neskaitot standarta pilnpiedziņu. Enerģiju elektromotori iegūst no litija jonu akumulatoriem, kas atrodas zem grīdas spēkrata vidusdaļā.

“Kumho” neplāno tamlīdzīgu apvidus automobili ieviest sērijveida ražošanā. Tas radīts eksperimentālu riepu demonstrēšanai, kā protektora zīmējums spēj mainīties pēc autovadītāja vēlmes, nospiežot attiecīgu podziņu salonā. Labākai saķerei ar ceļa segumu apvidus apstākļos, protektora centrālā daļa ievilksies dziļāk riepā un atklās metāliskas naglas, savukārt uz asfalta seguma protektors iegūs savu iepriekšējo stāvokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!